Irinos Kostinos tapybos paroda „Mano džiaugsmas“

Irina Kostina – tapytoja ir pedagogė – dalyvauja personalinėse ir grupinėse parodose, pleneruose. I. Kostinos darbai yra privačiose kolekcijose. Paroda „Mano džiaugsmas“ – ketvirta personalinė. Pristatyti darbai sukurti per pastaruosius dvejus metus.

Irina dirba Vilniaus „Santaros“ ir A.Puškino vidurinėse mokyklose, vadovauja suaugusiųjų tapybos studijai „Alegria“.

Tapyba dailininkei – tikras meditacijos procesas, laimės ir gyvenimo prasmės ieškojimas. Tapytojai įdomus žmogaus minčių pasaulis. Ją įkvepia pats gyvenimas, bendravimas su žmonėmis, jai labia svarbi vidinė laisvė, kurią jaučiame veikdami tik pagal savo vidines inspiracijas, jeigu mes žinome, ko trokštame. Bet Tai, ką norėjo pasakyti dailininkė, ji išliejo spalvų simbolika ir alegorija.

Paveikslai – tai bandymas suvokti žmogaus gyvenimo kelią nuo pradžios iki laimingos pabaigos: gimimas, vaikystė, jaunystė, branda ir senatvė. Šis kelias kupinas grožio ir džiaugsmo. Tai savotiškas samprotavimas apie žmogaus būties vertybes.

Visata atsiduso ir atsirado žmogus. Naujo kelio pradžia – eik ir gyvenk. Pats. Savarankiškai. Nuo kartoko vaikystės šermukšnių skonio iki saldžių brandos vaisių.

Paroda veiks iki lapkričio 5 d.

Darbo laikas IV-VII: 10.00-17.00 val.

Informacija tel: +370 5 2645139

Parodą remia Rusų kultūros centras